facebook-call facebook-call facebook-call

הפרת הסדרי שהות

אחד הנושאים בהם דן בית המשפט או לחילופין בהם ידון זוג מתגרש במסגרת הליך הגישור הוא המשמורת: האם היא משותפת או מלאה לאחד ההורים. מכך ייגזרו זמני השהות של כל הורה עם הילדים, מה שנקרא בעבר הסדרי ראיה. כאשר המשמורת משותפת ישנם זמני שהות שווים. כאשר ישנו הורה משמורן, זמני השהות של ההורה האחר ייקבעו לימים מסוימים ושעות מסוימות, בד"כ פעמיים בשבוע בשעות אחה"צ ובכל סוף שבוע שני. הפרת הסדרי ראיה הן מצד האם והן מצד האב פוגעים קודם כל בילדים ובשגרת חייהם. הפרה זו נחשבת להפרת פסק דין חלוט. לא ניתן לבצע שינויים בהסדרי הראיה באופן חד צדדי ללא אישור בית המשפט.

כיצד יפעל האב במצב של הפרת הסדרי שהות מצד האם?

כאשר לאם ישנה משמורת מלאה, הפרת הסדרי ראיה שנעשית על ידה באופן מכוון היא חמורה ויכולה להביא בסופו של דבר לניכור הורי, במיוחד אם היא נעשית באופן קבוע ומניפולטיבי תוך הסתת הילדים (למשל כשנאמר לילדים שהאב אינו מעוניין לראותם). מומלץ לאב לפעול מוקדם ככל האפשר ולא להשתהות עם הדברים. אם הדבר קורה יותר מפעם אחת, מומלץ לפעול. בידי האב מספר אפשרויות כמו פניה לפקידת הסעד, הגשת תלונה במשטרה, הגשת בקשה לבית המשפט לאכיפת פסק הדין ואף להגיש בקשה לשינוי המשמורת. כאשר לאם משמורת מלאה ניתן לה כוח רב בידיים  ועליה להקפיד שלא לעשות בו שימוש באופן שיזיק לקשר שבין הילדים לאביהם.

כיצד על האם לפעול אם האב מפר את הסדרי שהות?

כאשר הפרת הסדרי ראיה מגיעה מכיוונו של האב, כלומר הוא אינו מגיע תמיד בזמן שנקבע לקחת את ילדיו או אינו מחזיר אותם בשעות שנקבעו, זכותה של האם לפעול בעניין. גם היא יכולה להגיש בקשה לבית המשפט לאכיפת פסק הדין. היא יכולה גם להגיש בקשה לשינוי במשמורת ולצמצם את זמני השהות של האב עוד יותר. לעיתים זו דווקא הדרך להסדיר את הדברים ולהקל על שני הצדדים. בית המשפט יבחן את הבקשה ויוודא שהיא לא מוגשת מתוך רצון לנקמה אלא למען טובת הילדים, לשמירה על שגרה טובה ובטוחה יותר עבורם.

עו"ד יואב תם מתמחה בענייני משפחה וגירושין. לקוחות המשרד מקבלים ייעוץ וייצוג מקצועיים המבוססים על בחינה יסודית של התיק ומענה לכל שאלה. להתייעצות עם עורך דין יואב תם חייגו כעת 054-6254111

09-8668226 WhatsApp